
24 Dub Zapečené gnocchi
ZAPEČENÉ GNOCCHI S MLETÝM MASEM A MOZZARELLOU
(3 porce)
•500g gnocchi (bramborové/rýžové/celozrnné)
•300g mletého hovězího masa s nižším obsahem tuku (ideál do 15% tuku)
•1 cibule
•3 stroužky česneku
•1 plechovka krájených rajčat
•1 lžička medu/stévie na doslazení
•lžička sušeného oregana
•sůl, pepř
•1 mozarella light
•čerstvá bazalka
Gnocchi uvaříme dle návodu a dáme stranou.
Na nepřilnavé pánvi opečeme cibuli a za chvilku přidáme česnek. Poté přidáme maso a opékáme, dokud neztratí zcela růžovou barvu. Přidáme rajčata, dochutíme solí, pepřem, oreganem, osladíme a provaříme 10-15 minut.
Poté smícháme gnocchi se směsí, přendáme do zapékací mísy, poklademe nakrájenou mozarellou a zapečeme na 200 stupňů 15 minut.
Obědová porce je 1/3. Podáváme zdobené bazalkou.
Dobrou chuť!
Eliška Muzikantová
Zvěřejněno: 20:09h, 25 dubnaDnes jsme dělali na oběd a naprosto výborné a rychlé 😍
Marcela
Zvěřejněno: 09:29h, 26 dubnaŽe? Jednoduché a přitom taková dobrota! 🙂
Petra Poláková
Zvěřejněno: 11:30h, 24 říjnaStrašně dobré, moc jsme si pochutnali, děkujeme za recept 🙂
Marcela
Zvěřejněno: 18:27h, 26 říjnaTo mě těší, je to jedno z našich oblíbených jídel! 🙂
Petra Poláková
Zvěřejněno: 11:32h, 24 říjnaUž máme na cestě domů i Vaši kuchařku 🙂
Marcela
Zvěřejněno: 18:27h, 26 říjnaMoc děkuji za nákup 🙂