
10 Úno Smetanové těstoviny s panenkou
SMETANOVÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM A VEPŘOVOU PANENKOU
alá Leni (4 PORCE)
• 400-500g vepřové panenky v celku
•350g celozrných těstovin
•100 ml smetany s tučností do 12%
•50g čerstvého krémového sýra (např. Lučina Linie/Cream Spread)
•4 stroužky česneku
•čerstvý špenát
•sůl, pepř
•parmazán
•piniové oříšky
•salát k podávání
•olivový olej
Těstoviny uvaříme al dente, poté vmícháme čerstvý sýr.
Na pánvi zprudka orestujeme panenku v celku ze všech stran, aby se zatáhla. Poté ji přeneseme do pekáče a pečeme na 200 stupňů cca 22 minut (do růžova, ale záleží na vás, jak propečenou ji máte rádi). Dáme stranou a necháme odpočinout.
Na pánvi opečeme česnek, přidáme špenát, necháme zavadnout, zalijeme smetanou. Přidáme k těstovinám, dochutíme solí, pepřem a vmícháme parmazán (cca lžíci).
Panenku nakrájíme na plátky, servírujeme na těstovinách, zasypeme oříšky, opepříme, můžeme zakápnout z lehka olivovým olejem, dozdobíme salátem a máme hotovo.
Musím říct, že to byla neuvěřitelná mňamka, takže díky Leni, měla jsem se jako královna! 🙂
Pozn. Když si zmenšíte porci těstovin cca na polovinu a zvětšíte porci panenky, máte super večeři!
Žádné komentáře