Smetanové těstoviny s panenkou

Smetanové těstoviny s panenkou

 

🌱SMETANOVÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM A VEPŘOVOU PANENKOU🌱 alá Leni (4 PORCE) 

 

• 400-500g vepřové panenky v celku

•350g celozrných těstovin

•100 ml smetany s tučností do 12%

•50g čerstvého krémového sýra (např. Lučina Linie/Cream Spread)

•4 stroužky česneku

•čerstvý špenát

•sůl, pepř

•parmazán

•piniové oříšky

•salát k podávání

•olivový olej

 

Těstoviny uvaříme al dente, poté vmícháme čerstvý sýr.

Na pánvi zprudka orestujeme panenku v celku ze všech stran, aby se zatáhla. Poté ji přeneseme do pekáče a pečeme na 200 stupňů cca 22 minut (do růžova, ale záleží na vás, jak propečenou ji máte rádi). Dáme stranou a necháme odpočinout.

Na pánvi opečeme česnek, přidáme špenát, necháme zavadnout, zalijeme smetanou. Přidáme k těstovinám, dochutíme solí, pepřem a vmícháme parmazán (cca lžíci).

Panenku nakrájíme na plátky, servírujeme na těstovinách, zasypeme oříšky, opepříme, můžeme zakápnout z lehka olivovým olejem, dozdobíme salátem a máme hotovo.

 

Musím říct, že to byla neuvěřitelná mňamka, takže díky Leni, měla jsem se jako královna! 🙂

 

Pozn. Když si zmenšíte porci těstovin cca na polovinu a zvětšíte porci panenky, máte super večeři!

Žádné komentáře

Vložte komentář