
08 Kvě Koprovka s vejcem
KOPROVKA S VEJCEM A BRAMBOREM (3-4 porce)
• 1 litr polotučného mléka
•40-50g celozrnné mouky
•velká hrst sekaného čerstvého kopru
•na dochucení ocet
•sůl
•troška sladidla dle chuti (čekankový sirup/březový cukr/med/stévie).
K servírování na 1 porci – 250g brambor (uvaříme), 1 vařené vejce, 20g zakysané smetany 12% na zjemnění omáčky.
750ml mléka přiveďte za stálého míchání k varu, do zbylých 250ml vmíchejte mouku tak, aby v nebyly žádné hrudky. Poté přidejte ke vroucímu mléku a řádně míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte nasekaný kopr. Přidejte sůl, ocet, sladidlo dle sebe. Někdo raději sladší, někdo kyselejší. Tuto omáčku si rozdělte na 3 porce.
Podávejte s vařenými brambory a vejcem, do talíře přidejte na zjemnění smetanu.
Žádné komentáře