Koprovka s vejcem

Koprovka s vejcem

 

🥚KOPROVKA S VEJCEM A BRAMBOREM (3-4 porce)🥚

 

 1 litr polotučného mléka

•40-50g celozrnné mouky

•velká hrst sekaného čerstvého kopru

•na dochucení ocet

•sůl

•troška sladidla dle chuti (čekankový sirup/březový cukr/med/stévie).

 

K servírování na 1 porci – 250g brambor (uvaříme), 1 vařené vejce, 20g zakysané smetany 12% na zjemnění omáčky. 

 

750ml mléka přiveďte za stálého míchání k varu, do zbylých 250ml vmíchejte mouku tak, aby v nebyly žádné hrudky. Poté přidejte ke vroucímu mléku a řádně míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte nasekaný kopr. Přidejte sůl, ocet, sladidlo dle sebe. Někdo raději sladší, někdo kyselejší. Tuto omáčku si rozdělte na 3 porce. 

Podávejte s vařenými brambory a vejcem, do talíře přidejte na zjemnění smetanu.

Žádné komentáře

Vložte komentář