
05 Pro Nepečený tvarohový cheesecake
🍰TVAROHOVÝ CHEESECAKE🍰
Na korpus jsem použila:
•200g celozrnných sušenek (napřREJ)
•lžíce chia a mléko (místo másla na spojení)
Na krém:
•2 nízkotučné tvarohy
•1 balení Goldessy Balance/Cream Spread/Lučiny Linie
•2 hrsti borůvek
•stévie
•máta
•vanilkové aroma
•želatina na podpoření ztuhnutí v prášku
Chia dáme namočit do mléka (asi 1/3hrnku) a necháme 20 minut bobtnat.
Rozmixujeme sušenky a přidáme chia s mlékem. Směs natlačíme na dno menší dortové formy a dáme stranou.
Krém uděláme jednoduše tak, že vymixujeme všechny ingredience kromě želatiny. Želatinu (1-2 lžíce smícháme s horkou vodou ve stejném množství) vylijeme do krému a zapracujeme. Krém nalijeme na korpus a dáme chladit ideálně přes noc, jestli to vydržíte.
Zdobíte dle sebe, já borůvky, máta a kytičky.
Vznikl nám vynikající cheesecake bez přidaného cukru plný bílkovin, takže bych se po něm nebála sáhnout i odpoledne
Žádné komentáře