
17 Kvě Křehký ovocný koláč
KŘEHKÝ OVOCNÝ KOLÁČ (8 porcí)
Korpus:
•270 g hladké špaldové celozrnné mouky
•1 vejce
•150 g změklého másla
•jemně strouhaná kůra z půlky citronu
•šťáva z půlky citronu
Krém:
•250 g odtučněného tvarohu
•1 vanilkový pudink
•400 ml mléka
•2 lžíce (20g) medu
Na ozdobu:
•čerstvé ovoce (třešně/maliny/borůveky/jahody/mix nebo lesní mražené ovoce)
Mouku smícháme s máslem a vejcem, přidáme kapku stévie nebo lžičku medu (v tomto případě použijete na krém pouze 15g medu). Nastrouháme kůru z citronu a vymačkámě šťávu. Vypracujeme v tuhé těsto a dáme jej odpočinout do lednice. Mezi tím jdeme na krém. Uvaříme pudink ze 400ml mléka, dosladíme medem a do pudinku vmícháme vaničku tvarohu. Vytvoříme hladký krém.
Těsto rozprostřeme do formy na koláč a přizdvihneme kraje. Naplníme krémem a poklademe ovocem, pokud ovoce chceme zapékat. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi půl hodiny.
Pokud jste těsto nezapékali, dozdobte čerstvým ovocem, jakmile máte koláč upečený.
Žádné komentáře