Křehký ovocný koláč

Křehký ovocný koláč

🍒KŘEHKÝ OVOCNÝ KOLÁČ (8 porcí)🍒

Korpus:

270 g hladké špaldové celozrnné mouky

1 vejce

150  g změklého másla

jemně strouhaná kůra z půlky citronu

šťáva z půlky citronu

Krém:

250 g odtučněného tvarohu

1 vanilkový pudink

400 ml mléka

2 lžíce (20g) medu

Na ozdobu:

čerstvé ovoce (třešně/maliny/borůveky/jahody/mix nebo lesní mražené ovoce)

Mouku smícháme s máslem a vejcem, přidáme kapku stévie nebo lžičku medu (v tomto případě použijete na krém pouze 15g medu). Nastrouháme kůru z citronu a vymačkámě šťávu. Vypracujeme v tuhé těsto a dáme jej odpočinout do lednice. Mezi tím jdeme na krém. Uvaříme pudink ze 400ml mléka, dosladíme medem a do pudinku vmícháme vaničku tvarohu. Vytvoříme hladký krém.

Těsto rozprostřeme do formy na koláč a přizdvihneme kraje. Naplníme krémem a poklademe ovocem, pokud ovoce chceme zapékat. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi půl hodiny.

Pokud jste těsto nezapékali, dozdobte čerstvým ovocem, jakmile máte koláč upečený.

 

Žádné komentáře

Vložte komentář