
16 Pro Vánoční štola
VÁNOČNÍ TVAROHOVÁ ŠTOLA
•320g celozrnné špaldové mouky
•250g tvarohu
•60g rozpuštěného másla
•rozinky/brusinky/
•2 vejce
•1 kypřící prášek
•půl lžičky sody
•1 balíček vanilkového cukru
•1 lžička vanilkového aroma
•citronová kůra z jednoho kusu
•citronová šťáva z půlky
•stévie nebo 40g medu/čekankového sirupu
•sušené mléko/origoš má přijít samozřejmě moučkový cukr – tím šetřete 🙂 na posypání
Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, sladidlem, máslem a vejci (1 bílek necháme bokem na potření).
Poté postupně zapracováváme ostatní ingredience, nejlépe těsto zpracujete dlaněmi.
Utvoříme podlouhlejší bochánek, který dáme na pečící papír, potřeme bílkem a pečeme na 170 stupňů 50-60 minut, dokud krásně nezezlátne.
Posypeme a máme hotovo!
Michaela Dvorská
Zvěřejněno: 22:14h, 08 lednaJá teda štolu nikdy nepekla, ani pořádně neochutnala. Snad jen jednou tu klasickou, ale byla na mě moc sladká. Tahle vypadá tak nějak líp, ne tak přeslazeně. 😊 možná ji někdy vyzkouším.
Irena Maršíková
Zvěřejněno: 14:05h, 09 listopaduDobrý den Marcelko, jsem ročník dříve narozený, Sleduji Váš blog, moc se mi líbí. Mnohé recepty jsem vyzkoušela a vždy mi chutnaly. Dokonce jsem si koupila Vaši knížku a těším se na další 🙂
Měla bych jednoduchý dotaz ohledně pečení. Jaký program používáte? Horkovzduch nebo klasiku horní/dolní pečení? Obecně se to v receptech většinou neuvádí.
Děkuji za odpověď
Marcela
Zvěřejněno: 18:38h, 09 listopaduDobrý den Irenko,
děkuji za milý komentář, peču vždy na horní+dolní pečení 🙂