19 Lis Tuňákový burger
Jak jsem dávala info včera-dělala jsem je včetně domácích bulek🔝
A maso? Tuňák ve vlastní šťávě 🐟
Jdeme na ně? 😏
🍞DOMÁCÍ ŽITNÉ BULKY🍞
•300g bílého jogurtu (já řecký)
•300-350g celozrnné mouky (já žitná, kdo má rád nadýchanější pečivo, dejte mix)
•sůl, bylinky dle chuti
•2 lžičky jedlé sody
•lžíce olivového oleje
•semínka na posyp
V misce smícháme olej a jogurt, poté přidáme mouku a ostatní ingredience. Vypracujeme těsto, pokud příliš lepí a špatně se s ním pracuje, přidejte malinko mouky.
Potom už jen tvoříme bulky, které zasypeme semínky a dáme péct na 180 stupňů na cca 45 minut (dokud nemají zlatavý povrch). Pokud je děláte větší, nechejte déle, aby se propekly ✔️
🍔TUŇÁKOVÉ BURGERY🍔
•250-300g tuňáka ve vlastní šťávě
•2 vejce
•100g jemných ovesných vloček
•1 jarní cibulka
•2 lžíce olivového oleje
•lžička mletého kari
•sůl, pepř
Z konzerv slijeme vodu. Jarní cibulku nakrájíme na drobno (lze použít i klasickou cibuli). Všechny ingredience smícháme dohromady a dlaněmi tvoříme karbanátky. Pokud jsou ještě vodnaté, vymačkejte je. Poté tvoříme stejně velké burgery, které pečeme na 180 stupňů cca 30-45 minut, záleží na velikosti.
Bulky rozpůlíme a plníme, do každé dáme jeden karbanátek, plátek rajčete (nebo bokem, mně tam nevlezlo 😅), červenou cibuli, lístky salátu/rukoly, lžičku hořčice a tatarky Light.
Jako hodně dobrý! 👌😁
Recept mi vyšel na 5 hambáčů 😍
Žádné komentáře