
29 Dub Pudinková buchta s jahodami
PUDINKOVÁ BUCHTA S JAHODAMI
Na těsto:
•1 hrnek celozrnné špaldové mouky
•1 hrnek celozrnné žitné mouky
•1 hrnek mléka
•3 vejce
•3 lžíce kakaa se sníženým obsahem tuku
•4 lžíce bílého jogurtu
•1 prášek do pečiva
•med/stévie
Na krém:
•1 vanilkový pudink (můžete dát samozřejmě jakoukoliv příchuť)
•300 ml mléka
•1 vanička tvarohu
•med/stévie
•jahody
Ingredience na těsto smícháme a vypracujeme do hladké konzistence. Poté těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a
pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.
Mezitím si uvaříme pudink. Pozor! Pouze 300ml mléka, aby byl tuhý a krásně po vychladnutí držel. Jakmile je hotový, vmícháme tvaroh a sladidlo dle sebe, vypracujeme hladký krém.
Ten nalijeme po 10ti minutách na korpus, nahoru poklademe rozpůlenými jahodami a pečeme dalších 50-60minut, ozkoušejte špejlí. K podávání doporučuji ještě jahody čerstvé.
Nejlepší je druhý den z lednice, pořádně vychlazená, tak zkuste vydržet (bude to boj, to je mi jasný!) 🙂
Žádné komentáře