Galettka

Galettka

 

BORŮVKOVÁ GALETTKA S RICOTTOU A TVAROHEM

•200g ovesných jemných vloček
•80-90g změklého másla
•2 lžíce čekankového sirupu/medu/stévie dle sladivosti
•špetka soli

 

Náplň:

•tvroh, půlka ricotty, lžíce čekankového sirupu/medu/stévie

•borůvky (použila jsem mražené)

Z ingrediencí vypracujeme těsto, utvoříme z něj šišku a dáme na chvilku vychladit do lednice.
Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů.
Z těsta vytvoříme na pečícím papíru placku, potom galettku naplníme ricottou a tvarohem smíchanou se sladidlem, poklademe borůvkami, okraje přitlačíme k náplni a pečeme cca 40 minut, dokud korpus nechytne zlatavou barvu.

Dobrou chuť! 🙂

Žádné komentáře

Vložte komentář