26 Bře Galettka
✨BORŮVKOVÁ GALETTKA S RICOTTOU A TVAROHEM✨
•200g ovesných jemných vloček
•80-90g změklého másla
•2 lžíce čekankového sirupu/medu/stévie dle sladivosti
•špetka soli
Náplň:
•tvroh, půlka ricotty, lžíce čekankového sirupu/medu/stévie
•borůvky (použila jsem mražené)
Z ingrediencí vypracujeme těsto, utvoříme z něj šišku a dáme na chvilku vychladit do lednice.
Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů.
Z těsta vytvoříme na pečícím papíru placku, potom galettku naplníme ricottou a tvarohem smíchanou se sladidlem, poklademe borůvkami, okraje přitlačíme k náplni a pečeme cca 40 minut, dokud korpus nechytne zlatavou barvu.
Dobrou chuť! 🙂
Žádné komentáře