
23 Čvn Třešňový koláč
TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ (8 porcí)
Korpus:
•270 g jemných ovesných vloček
•1 vejce
•150 g změklého másla
•sladidlo
Krém:
•250 g odtučněného tvarohu
•1 čoko pudink (můžete dát jiný dle své chuti)
•400 ml mléka
•stévie/čekankový sirup/březový cukr/med dle sebe
Na ozdobu:
•čerstvé vypeckované třešně
Vločky smícháme s máslem a vejcem, přidáme kapku stévie nebo lžičku medu. Vypracujeme těsto a natlačíme jej do klasické koláčové formy, přizdvyhneme okraje. Jdeme na krém. Uvaříme pudink ze 400ml mléka, dosladíme a do pudinku vmícháme vaničku tvarohu. Vytvoříme hladký krém.
Na těsto dáme krém a poklademe třešněmi. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi půl hodiny.
Snídaňová porce je 1/6, na sváču dejte 1/8 z celku 🙂
Žádné komentáře