
06 Srp Švestková buchta s drobenkou
ŠVESTKOVÁ S DROBENKOU
•2 hrnky celozrnné špaldové mouky
• 1 hrnek polotučného/rostlinného mléka
•2 lžíce oleje
•150g bílého jogurtu
•2 vejce
•1 prášek do pečiva a troška sody
•400g švestek.
Na drobenku:
•20g másla
•40g vloček
•lžíce medu
Vejce vyšleháme se sladidlem, přidáme olej, jogurt, mléko a potom do směsi zapracujeme mouku a prášek do pečiva se sodou.
Vylijeme do formy vystlané pečícím papírem.
Ovoce rozkrájíme na půlky, rozprostřeme na těsto a jdeme na drobenku.
Prsty smíchejte vločky s máslem, dokud se nespojí. Potom doslaďte lžící medu a máme hotovo.
Nandejte na buchtu a pečte jej na 180 stupňů cca 50 minut. Ozkoušejte špejlí.
Na snídani 1/6 z celku s jogurtem, na svačinku bez, třeba ke kávičce 🙂
Žádné komentáře