24 Srp Zapečené fazole po řecku
ZAPEČENÉ FAZOLE NA ŘECKÝ ZPŮSOB (4 porce)
•400g velkých bílých fazolí
•3 lžíce olivového oleje
•1 velká červená cibule
•4 stroužky česneku
•plechovka sekaných rajčat
•3-4 velká rajčata
•špetka hnědého cukru
•2 lžičky oregana
•půl lžičky mleté skořice
•velká hrst hladkolisté petržele
•sůl, pepř
Den předem si namočíme fazole, druhý den je propláchneme a vaříme do měkka cca hodinu.
V hluboké pánvi na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, za 3 minuty přidáme nasekaný česnek, poté lehce zarestujeme s cibulí a přidáme nakrájená syrová rajčata na malé kousky. Přidáme cukr, oregano, skořici, přiklopíme a povaříme 10 minut. Poté přidáme plechovku rajčat a fazole. Pečlivě promícháme a směs přeneseme do zapékací mísy.
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 50 minut. Poté zasypeme nasekanou petrželkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť! 🙂
Žádné komentáře