Chilli con carne

Chilli con carne

 

🔥CHILLI CON CARNE🔥 (4 porce)

 

•1 lžíce oleje

•1 velká cibule

•1 čerstvá červená paprika

•2 stroužky česneku

•1 vrchovatá lžíce pálivého chilli (nebo 1 lžičku, pokud chcete jemnější pokrm)

•1 lžíce mleté sladké papriky

•1 lžíce římského kmínu

•500 g mletého hovězího masa s obsahem tuku do 15%

•300 ml hovězího nebo kuřecího vývaru (lze nahradit vodou)

•400 g konzervovaných rajčat

•½ lžíce sušené majoránky

•2 lžičky rajčatového protlaku

•400 g sterilovaných červených fazolí

•sůl a čerstvě mletý pepř

•kostička tmavé čokolády

•lžička medu

Cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek na jemno. Na rozpálené pánvi s olejem orestujeme cibuli (cca 5 min), poté přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a kmín. Restujeme dalších 5 minut.

Přidáme maso, pečlivě promícháme a opékáme. Potom přidáme vývar, konzervované rajčata, majoránku, sůl a pepř. Na závěr vmícháme rajčatový protlak a pečlivě vše spojíme. Směs přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum a přikryjeme pokličkou. Vaříme za obasného míchání 20 minut. Nakonec přidáme fazole zbavené vody. Vaříme dalších 10 minut. Potom ochutnáme a dochutíme dle svého gusta. Na úplný závěr vmícháme kostičku čokolády a med. Necháme ještě 10 minut stát a spojit chutě. 

Obědová porce je 1/4, podáváme se 40g žitného chleba a na večeři již bez 🙂

2 Komentáře
  • Vendula Křižanová
    Zvěřejněno: 18:18h, 31 října Odpovědět

    Tohle jídlo zboznuju 🙂 často si ho vařím do práce 🙂

    • Marcela
      Zvěřejněno: 16:32h, 02 listopadu Odpovědět

      Super alternativa i na studeno, díky, musím také brzy zase uvařit 🙂

Vložte komentář