Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

✨VANILKOVÉ ROHLÍČKY✨

•250 g špaldové nebo celozrnné žitné mouky
•50 g hladké kukuřičné mouky
•50 g cukru moučky (kdo chce ještě více odlehčit, doporučuji stévii)
•100 g másla
•100 g mletých vlašských ořechů
•1 vaječný žloutek
•citronová kůra
•mléko podle potřeby
•na posypání používám místo cukru vanilkový protein nebo můžete vyzkoušet posypat sušeným sojovým mlékem Zajíc

Z veškerých ingrediencí vytvoříme tuhé těsto, které přes noc necháme odležet v lednici. Druhý den tvoříme z těsta rohlíčky, které klademe na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme na 160°C dozlatova. Vystydlé rohlíčky lehce posypeme Zajícem nebo proteinem. Rohlíčky je dobré před konzumací nechat týden až dva odležet, jsou pak chutnější a křehčí (pokud u vás doma vydrží)!

Žádné komentáře

Vložte komentář