Švestková buchta

Švestková buchta

🍃ŠVESTKOVÁ BUCHTA🍃 na plech

•500g celozrnné mouky (já dala špaldovou)
•250ml mléka
•1 vejce
•100g másla
•půl kostky droždí
•špetka soli
•lžíce cukru
•stévie/80g medu
•švestky/meruňky/třešně/borůvky… prostě to, co máte doma a chcete zužitkovat

Drobenka:
•50g ovesných vloček
•lžíce másla
•lžíce medu

Ze lžíce mouky, cukru a 200ml vlažného mléka necháme spolu s rozdrobeným droždím vzejít kvasek (cca 30 minut).
Mezitím jsem si vypeckovala třešně a připravila drobenku smícháním ingrediencí na ni.

Jakmile vzejde kvásek, přidáme všechny ostatní ingredience a vyhněteme těsto. To necháme odpočívat na teplém místě alespoň hodinu ( tady máme pořád přes 30st, takže stačilo). Těsto by mělo alespoň zdvojnásobit svůj objem.

Poté jsem jej rozprostřela dlaněmi na plech vystlaný pečícím papírem, pokladla švestkami, drobenkou a pekla na 180 stupňů cca hodinu. Drobenka a okraje buchty musí být zapečené do zlatova.

Žádné komentáře

Vložte komentář