Dýňový řez

Dýňový řez

 

🎃 DÝŇOVÝ ŘEZ 🎃

 

Krém:

•300g dýně hokkaido

•lžička olivového oleje

•500g odtučněného tvarohu

•šťáva z 1 menšího pomeranče

 

Dýni nakrájíme na menší kusy, v míse lehce zakápneme olivovým olejem a promícháme. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme doměkka – asi 25 minut. Po vytažení necháme lehce zchládnout.

Poté ji rozmixujeme do hladka a přidáme všechny ostatní ingredience. Necháme stranou a připravíme si korpus, na který krém budeme natírat.

 

Těsto:

•100g kvalitní hořké čokolády

•3 vejce

•130g zakysané smetany 8% tuku

•130ml mléka

•100g ořechů dle sebe

•270g celozrnné špaldové mouky

•120g panely nebo jiného sladidla dle sebe

•2 lžíce kakaa

•1 lžička sody

•1 lžička prášku do pečiva

•1 lžička skořice

•1/2 lžičky zázvoru

 

Ve větší míse si  metlou prošleháme vejce se sladidlem, poté zašleháme smetanu a mléko.

V druhé místě si smícháme sypké ingredience. Nasekané oříšky s moukou, kakaem, sodou, kypřicím práškem, skořicí a zázvorem.

Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni tak, že si nachystáme malý kastrůlek, kde vaříme asi 2cm vody, poté do něj vložíme malou keramickou misku (např. snídaňovou) a do ní nalámeme čokoládu. Přidáme trošku vařící vody i dovnitř a necháme rozpustit. Pečlivě promícháme.

Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do směsi vajec s mlékem a smetanou. Přidáme všechny ostatní sypké ingredience a vytvoříme těsto.

Těsto rozetřeme do menší formy vyložené pečicím papírem a pečeme při 180 °C 35 minut. Poté necháme vychladnout.

Rozkrojíme jej na půl, pláty budeme vrstvit na sebe, aby byl řez vyšší. Mezi 2 vrstvy těsta natřeme polovinu krému. Zbytek natřeme nahoru.

 

Vyjde na 8-10 snídaní 🙂

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Žádné komentáře

Vložte komentář