Játrová paštika

Játrová paštika

 

JÁTROVÁ PAŠTIKA (6-8 PORCÍ)

 

• 500g kuřecích jater

• střední cibule

• 3-4 stroužky česneku

• 4 lžíce smetany 12%

• 40g másla

• lžíce olivového oleje

• majoránka (já dávám ráda oregano)

• sůl, pepř

Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, za chilku přidáme očištěná a nakrájená játra. Poté krolisujeme česnek, dodáme koření. Restujeme, dokud nejsou játra měkká. 

Poté přendáme do mixovací nádoby, přidáme polovinu másla, smetanu a mixujeme do hladka. Dochutíme solí a pepřem dle sebe. Dáme do misky a přelijeme zbytkem másla, které jsme si rozpustili.

Necháme vychladit. 

Podáváme s kvalitním pečivem.

Na svačinku  vyjde na 8 porcí, na snídani nebo večeři na 6.

Žádné komentáře

Vložte komentář