
29 Bře Játrová paštika
JÁTROVÁ PAŠTIKA (6-8 PORCÍ)
• 500g kuřecích jater
• střední cibule
• 3-4 stroužky česneku
• 4 lžíce smetany 12%
• 40g másla
• lžíce olivového oleje
• majoránka (já dávám ráda oregano)
• sůl, pepř
Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, za chilku přidáme očištěná a nakrájená játra. Poté krolisujeme česnek, dodáme koření. Restujeme, dokud nejsou játra měkká.
Poté přendáme do mixovací nádoby, přidáme polovinu másla, smetanu a mixujeme do hladka. Dochutíme solí a pepřem dle sebe. Dáme do misky a přelijeme zbytkem másla, které jsme si rozpustili.
Necháme vychladit.
Podáváme s kvalitním pečivem.
Na svačinku vyjde na 8 porcí, na snídani nebo večeři na 6.
Žádné komentáře