15 Dub Čokoládovo-kefírová buchta
ČOKOLÁDOVO-KEFÍROVÁ BUCHTA
Těsto:
•100g celozrnné žitné mouky
•250g celornné špaldové mouky
•1 lžíce sody
•200ml kokosového či jiného oleje na pečení
•500ml kefírového mléka
•1 vejce
•2 lžíce kakaa
•med/stévie
Na polevu a dozdobení:
•250g odtučněného tvarohu
•100g vysokoprocentní čokolády
•půl lžíce medu/kapka stévie
•sušené plody goji/brusinky/moruše…co máte rádi
•kokos
•hrst ovesných vloček
•čerstvé jahody
Nejdříve smícháme mouku, sodu a kakao, aby nevznikly hrudky. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme lité těsto. Vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20-30 minut (ozkoušejte špejlí).
Korpus necháme vychladnout a jdeme na přípravu krému.
V hrnci přiveďte k varu vodu. Do hrnce vložte keramickou/kovovou misku a do ní nalámejte čokoládu na menší kousky. Přidejte 5 lžic horké vody a nechejte rozpustit. Míchejte ideálně metličkou. Jakmile je čokoláda tekutá, smíchejte ji spolu s oslazeným tvarohem. Poté krém natřete na korpus a dozdobte dle sebe. Nejlépe chutná vychlazená z lednice 🙂
Ideální na snídani nebo svačinu.
Žádné komentáře