Čokoládovo-kefírová buchta

Čokoládovo-kefírová buchta

🍫 ČOKOLÁDOVO-KEFÍROVÁ BUCHTA🍫

Těsto:

•100g celozrnné žitné mouky

•250g celornné špaldové mouky

•1 lžíce sody

•200ml kokosového či jiného oleje na pečení

•500ml kefírového mléka

•1 vejce

•2 lžíce kakaa

•med/stévie

 

Na polevu a dozdobení:

•250g odtučněného tvarohu

•100g vysokoprocentní čokolády

•půl lžíce medu/kapka stévie

•sušené plody goji/brusinky/moruše…co máte rádi

•kokos

•hrst ovesných vloček

•čerstvé jahody

 

Nejdříve smícháme mouku, sodu a kakao, aby nevznikly hrudky. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme lité těsto. Vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20-30 minut (ozkoušejte špejlí).

Korpus necháme vychladnout a jdeme na přípravu krému.

V hrnci přiveďte k varu vodu. Do hrnce vložte keramickou/kovovou misku a do ní nalámejte čokoládu na menší kousky. Přidejte 5 lžic horké vody a nechejte rozpustit. Míchejte ideálně metličkou. Jakmile je čokoláda tekutá, smíchejte ji spolu s oslazeným tvarohem. Poté krém natřete na korpus a dozdobte dle sebe. Nejlépe chutná vychlazená z lednice 🙂

Ideální na snídani nebo svačinu.

 

Žádné komentáře

Vložte komentář