Broskvový koláč

Broskvový koláč

 

🍑BROSKVOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM🍑

 

Těsto:

•330g ovesných vloček

•60g medu nebo stévie

•100g másla pokojové teploty

•1 vejce

•1/2 lžičky jedlé sody

 

Náplň:

•4 vaničky odtučněného tvarohu

•2 vejce

•2 lžíce medu

•30g máku

•velká plechovka broskví v mírně sladkém nálevu (Lidl)

 

30g vloček dáme stranou a zbylých 300g umixujeme na mouku. Ve velké míse smícháme mixované vločky, povolené máslo, sladidlo, vejce, sodu a zpracujeme dlaněmi do dvou stejně velkých bochánků. Do jednoho bochánku potom vracujeme 30g celých nebo jemných vloček. Obě těsta zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet hodinku v lednici.

 

Mezitím si připravíme krém. V míse smícháme tvaroh, med, vejce a mák, utřeme do hladké konzistence.

 

Jdeme zpátky k vychlazenému těstu. Připravte si čtvercovou formu 20x20cm nebo podobně velkou kulatou. Na dno formy rozprostřeme pečící papír a nastrouháme na něj část těsta (tu bez přidaných vloček). Těsto umačkáme prsty.

Na těsto nalejeme tvarohovou směs, kterou poklademe broskvemi, nahoru potom nastrouháme druhou část těsta.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut, dokud vršek nezezlátne.

 

Nakrájíme na 10 stejně velkých dílů, což odpovídá průměrné snídaňové porci.

Na svačinku dopolední nebo odpolední by měla být porce cca o třetinku menší.

 

Receptem jsem se inspirovala od Jíme zdravě, jen jsem jej lehce poupravila k obrazu svému, aby krásně seděl do mnou přísně hlídaných maker 🙂

Žádné komentáře

Vložte komentář