Žemlovka

Žemlovka

 

🍎ŽEMLOVKA🍎 (2 porce)

 

•300g červených oloupaných a nastrouhaných jablek

•velká lžíce skořice

•250g odtučněného tvarohu

•1 vejce

•100ml polotučného/rostlinného mléka

•20g vanilkového pudinkového prášku

•lžíce medu

•4ks (100g) celozrnného toastového chleba

•20g oříšků dle chuti

•hrst rozinek

K servírování na 1 porci- lžička medu nebo čekankový sirup.

 

Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubo, přidáme skořici a nasekané oříšky dle chuti (doporučuji vlašské).

V další míse smícháme tvaroh, žloutek, pudink, mléko a med nebo sladidlo dle sebe. Z bílku vyšleháme sníh.

Vezmeme si menší pekáček/formu o velikosti, aby 2 plátky chleba pokryly celé dno. Pokud nemáte takto malý pekáček, doporučuji si ingredience zdvojnásobit a udělat porce 4.

Polovinu toastového chleba lehce namočíme v mléce a poklademe jím dno. Na tuto vrstvu dáme polovinu jablek, polovinu rozinek a polovinu tvarohové směsi. 

Poté příjde zbytek toastů máčených v mléce, jablka, rozinky a tvarohová směs. Na vršek vyšlehaný sníh z bílku. Pečeme na 170 stupňů cca 30 minut.

Vaše obědová porce je polovina z celku.

Před podáváním si svoji porci doslaďte lžičkou medu nebo čekankovým sirupem.

2 Komentáře
  • Olga Stránská
    Zvěřejněno: 13:19h, 08 ledna Odpovědět

    Zkoušela jsem dneska k obědu.Žemlovka je vynikající.Lepší jsem nejedla.I manžel chválil.

    • Marcela
      Zvěřejněno: 18:12h, 10 ledna Odpovědět

      Olinko, to mě těší MOC! A že prošla tahle zdravá verze i u chlapa svědčí o tom, jak skvěle jsi ji ukuchtila! 🙂

Vložte komentář