Zapečená pikantní cizrna s bramborem

Zapečená pikantní cizrna s bramborem

🥦🥔ZAPEČENÁ PIKATNÍ CIZRNA S BRAMBOREM A ČESKENKOVÝM DIPEM🥔🥦

•200g brambor

•150g vařené nebo plechovkové cizrny

•1 lžíce směsi koření: římský kmín, kurkuma, kajenský pepř, sůl

•lžička strouhané kůry z limetky

•2x lžička rostlinného oleje,

•1 hrst špenátových listů/rukoly nebo polníčku nebo římského salátu

•150g brokolicových růžiček

•lžíce čerstvého sýra tipy Lučina

• 1 stroužek česneku

•šťáva z oloviny citronu

•lžíce dýňových semínek

Brambory nakrájíme na menší kostičky, smícháme se zcezenou cizrnou, pokapeme lžičkou oleje, obalíme v kořenící směsi a dáme péct do trouby na pečící papír na cca 20 minut. Jakmile je hotovo, lehce zastrouhneme limetkovou kůrou.

Brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Vše naskládáme na talíř, přidáme čerstvý špenát/rukolu/polníček/římský salát, dodáme dresing, který jsme si připravili smícháním čerstvého sýra, rozmělněného česneku, trošky vody, soli a pepře. Pokapeme druhou lžičkou oleje (doporučuji extra panenský oliváč), zakapeme citronovou šťávou a posypeme semínky.

 

Dobrou chuť! 🙂

Žádné komentáře

Vložte komentář