02 Zář Zapečená pikantní cizrna s bramborem
ZAPEČENÁ PIKATNÍ CIZRNA S BRAMBOREM A ČESKENKOVÝM DIPEM
•200g brambor
•150g vařené nebo plechovkové cizrny
•1 lžíce směsi koření: římský kmín, kurkuma, kajenský pepř, sůl
•lžička strouhané kůry z limetky
•2x lžička rostlinného oleje,
•1 hrst špenátových listů/rukoly nebo polníčku nebo římského salátu
•150g brokolicových růžiček
•lžíce čerstvého sýra tipy Lučina
• 1 stroužek česneku
•šťáva z oloviny citronu
•lžíce dýňových semínek
Brambory nakrájíme na menší kostičky, smícháme se zcezenou cizrnou, pokapeme lžičkou oleje, obalíme v kořenící směsi a dáme péct do trouby na pečící papír na cca 20 minut. Jakmile je hotovo, lehce zastrouhneme limetkovou kůrou.
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Vše naskládáme na talíř, přidáme čerstvý špenát/rukolu/polníček/římský salát, dodáme dresing, který jsme si připravili smícháním čerstvého sýra, rozmělněného česneku, trošky vody, soli a pepře. Pokapeme druhou lžičkou oleje (doporučuji extra panenský oliváč), zakapeme citronovou šťávou a posypeme semínky.
Dobrou chuť! 🙂
Žádné komentáře