Vejce v kabátku

Vejce v kabátku

 

🥚VEJCE V MASOVÉM KABÁTKU🥚 (3ks)

 

•250g mletého kuřecího/hovězího masa s obsahem tuku okolo 15%

•3 vařená a oloupaná vejce

•lžíce čerstvých nebo lžička sušených bylinek dle sebe

•sůl, pepř

•1 vejce na obalovací směs

•kukuřičná strouhanka

 

Příloha na 1 porci:

•250g brambor

• půl lžíce lehkého krémového sýra (např. Lučina Linie)

•špetka soli

•bylinky dle chuti

 

Do mísy si přeneseme masovou směs, bylinky, sůl a pepř. Pořádně propracujeme a rozdělíme na 3 stejně velké díly.

Do každé masové směsi zabalíme dlaněmi vejce tak, aby nikde neprosvítal bílek.

Poté namáčíme do rozkvedlaného vejce a přeneseme do kukuřičné strouhanky. Pečlivě obalíme ze všech stran.

Pečeme na pečícím papíru v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 20 minut.

Mezitím si uvaříme olouané brambory, které rozštoucháme s bylinkami, čerstvým sýrem a dochutíme solí.

 

Chlapovi jsem servírovala vejce 2, mně postačilo na obědovou porci jedno. Na večeři bych volila vejce dvě a poloviční přílohu 🙂

 

Dobrou chuť!

 

Žádné komentáře

Vložte komentář