Svíčková s karlovarským knedlíkem

Svíčková s karlovarským knedlíkem

 

🥕SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ S DOMÁCÍM KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM🥕 (4 PORCE)

 

•500g hovězího zadního

•30g másla

•100g cibule

•100g mrkve

•100g petržele

•100g celeru

•půl litru zeleninového vývaru (lze použít kostku Natur)

•2 bobkové listy

•2 kuličky nového koření

•špetka pepře

•půl lžičky soli

•100ml kokosového mléka light nebo smetany 12%

V hrnci zpěníme na másle nasekanou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer. Stáhneme na mírnější plamen a opékáme 10 minut. Do hrnce rozdrobíme bobkové listy, přisypeme nové koření, pepř a sůl. Přidáme hovězí maso v celku a opečeme jej ze všech stran. Poté podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme cca hodinu-hodinu a půl.

Hotové maso vytáhneme z hrnce a dáme stranou. Nakrájíme na 4 stejné kusy. Zeleninu v hrnci rozmixujeme a pokud chceme, můžeme propasírovat přes síto. Nakonec do omáčky vmícháme kokosové mléko nebo smetanu, dochutíme solí a pepřem.

 

Na knedlíky potřebujeme:

•250g celozrnného toastového chleba

•2 vejce

•špetka soli

•hrst pažitky

•50g celozrnné mouky

•cca 200ml vody

 

Chleba nakrájíme na kostičky, přidáme žloutky, vodu, mouku, nasekanou pažitku, promícháme a jdeme si z bílků vyšlehat sníh spou se špetkou soli. Poté sníh zapracujeme jemně rukou do směsi.

Polovinu vrstvíme na potravinovou folii, poté zabalíme do válečku, konce zatočíme jako u bonbonu 🙂

Druhou polovinu těsta zabalíme stejně. Vaříme ve vroucí vodě 15 minut.

 

A neuvěřitelná bašta je na světe, stačí jen servírovat! 🙂

2 Komentáře
  • Irena Fišerová
    Zvěřejněno: 19:44h, 19 listopadu Odpovědět

    Dnes jsem delala a opravdu je to super vcetne knedliku doma se olizovali vcetne mně☺

    • Marcela
      Zvěřejněno: 09:04h, 20 listopadu Odpovědět

      Díky, taky se brzy chystám udělat opáčko! 🙂

Vložte komentář