Rizoto alá paella

Rizoto alá paella

 

🥘RIZOTO ALÁ PAELLA🥘 (4 porce)

 

• 400g mletého hovězího masa (já BIO Lidl)

• 300g rýže

• 1 střední cibule

• 3 stroužky česneku

• plechovka sekaných rajčat

• lžička medu

• sůl, pepř dle sebe

• bobkový list

• voda/vývar dle potřeby

• troška oleje

• na závěr hrst čerstvých bylinek

 

V hluboké pánvi si na oleji otestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme česnek a necháme rozvonět.
Poté přidáme hovězí maso. Restujeme ze všech stran, dosud nezískáme hnědou barvu masa.
Přidáme rajčata, rýži, vodu nebo vývar (2 cm nad směs) , bobkový list, med, sůl a pepř.
Přiklopíme pokličkou a dle potřeby podléváme vodou/vývarem.
Občas promícháme. Rýže by měla absorbovat všechnu tekutinu a být hezky měkká.
Celé Vám to nezabere více, jak 30 minut 🙂
Na závěr dochutíme bylinkami a rozdělíme na 4 porce.

 

 

Žádné komentáře

Vložte komentář