
19 Zář Rizoto alá paella
RIZOTO ALÁ PAELLA
(4 porce)
• 400g mletého hovězího masa (já BIO Lidl)
• 300g rýže
• 1 střední cibule
• 3 stroužky česneku
• plechovka sekaných rajčat
• lžička medu
• sůl, pepř dle sebe
• bobkový list
• voda/vývar dle potřeby
• troška oleje
• na závěr hrst čerstvých bylinek
V hluboké pánvi si na oleji otestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme česnek a necháme rozvonět.
Poté přidáme hovězí maso. Restujeme ze všech stran, dosud nezískáme hnědou barvu masa.
Přidáme rajčata, rýži, vodu nebo vývar (2 cm nad směs) , bobkový list, med, sůl a pepř.
Přiklopíme pokličkou a dle potřeby podléváme vodou/vývarem.
Občas promícháme. Rýže by měla absorbovat všechnu tekutinu a být hezky měkká.
Celé Vám to nezabere více, jak 30 minut 🙂
Na závěr dochutíme bylinkami a rozdělíme na 4 porce.
Žádné komentáře