Pečené kuře na paprice

Pečené kuře na paprice

 

🥘PEČENÉ KUŘE NA PAPRICE🥘 (2 porce)

 

•4 kuřecí paličky nebo 2 kuřecí celá stehna

•1 cibule

•velká lžíce čerstvého sýra typu Lučina

•sladká paprika (koření)

•sůl, pepř

•vývar nebo kostka natur

.

K servírování můžete dát těstoviny, rýži nebo gnocchi.

 

Paličky omyjeme a dáme do menšího pekáčku. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli, podlijeme vývarem. Ideálně tolik, aby byly paličky cca 1cm ponořené.

Zasypeme hojně paprikou, osolíme (pokud jsme dávali vývar z kostky, již nesolit!).

Pečeme v předehřáté troubě na 170stupňů cca 1 hodinu. Zakryté.

Po hodině vytáhneme, paličky otočíme, pokud je potřeba, opět podlijeme a opět zasypeme paprikou.

Dopečeme na 180 cca 20 minut již nezakryté.

Mezitím si připravíme přílohu dle sebe. Já volila mini bramborové gnochchi.

Jakmile je kuře dopečené, paličky vyjmeme z pekáče, šťávu slijeme do malého rendlíku, vmícháme k nim čerstvý sýr, propracujeme metličkou, ať je celý rozpuštěný, lehce provaříme (můžeme zahustit troškou celozrnné mouky).

.

Servírujeme na porci 1 stehno nebo 2 paličky, přelijeme šťávou, doplníme o přílohu a máme hotovo.

Žádné komentáře

Vložte komentář