Hovězí vývar

Hovězí vývar

 

🍲HOVĚZÍ VÝVAR S CELESTÝNSKÝMI NUDLEMI🍲 (4 porce)

 

Na vývar:

•400g libovějšího hovězího masa na polévku

•200g hovězích kostí

•1 cibule

•kousek pórku

•1/4 středního celeru

•2 malé mrkve

•1 větší petržel

•cca 2l vody

•5 kuliček pepře

•2 bobkové listy

•3 kuličky nového koření

• libeček (kupuji v zimě sušený)

• sůl, pepř

 

Na celestýnskí nudle:

•2 vejce

•75g celozrnné špaldové mouky

•120-150ml mléka

•10g čerstvé nasekané pažitky

•sůl, pepř

 

Pokud chceme dosáhnout opravdu silné chuti, doporučuji jako první zapéct maso a kosti na 200 stupňů v troubě. Postačí cca 20-30 minut. Maso se hezky zatáhne a polévka má potom výraznější chuť.

Maso a kosti vložíme do hrnce spolu s pepřem, novým kořením a bobkovými listy. Vaříme cca hodinu. Během vaření sbíráme z vršku pěnu. Poté přidáme oloupanou cibuli v celku, pórek, mrkev, petržel, celer a vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca další 1 hodinu-1,5 hodiny. Pokud je potřeba, dolijeme vodu. Potom polévku scedíme. Kosti obereme, maso natrháme, mrkev, celer, pórek a petržel nakrájíme na kousky, jak máme rádi. K vývaru přidáme nakrájené a obrané maso, zeleninu, dochutíme solí, pepřem a libečkem. V hrnci necháme chutě ještě 4 minut spojit. Mezitím jdeme na celestýnské nudle.

V míse vyšleháme vejce, mouku a mléko, přidáme pažitku, sůl a pepř.

Z těsta tvoříme palačinky, které opékáme na nepřilnavé pánvi z obou stran. Upečené palačinky zarolujeme a krájíme na proužky.

Servírujeme s celestýnskými nudlemi, zasypané pažitkou.

 

Přeji dobrou chuť 🙂

 

 

2 Komentáře
  • Petra
    Zvěřejněno: 03:38h, 16 srpna Odpovědět

    Kolik litrů vody (cca) použít na tolik masa prosim? 🙂

    • Marcela
      Zvěřejněno: 12:13h, 18 srpna Odpovědět

      Dobrý den Peti, 2 litry ideálně 🙂

Vložte komentář