
06 Led Hovězí guláš s domácím knedlíkem
HOVĚZÍ GULÁŠ S DOMÁCÍM KNEDLÍKEM pro dva
•250g hovězího zadního
•1 cibule
•lžíce oleje
•lžíce rajčatového protlaku
•400-500ml vývaru
•necelá lžíce sladké červené papriky
•lžička majoránky
•2 stroužky česneku
•sůl, pepř
V hrnci rozehřejte olej a cca 5 minut restujte maso nakrájené na kostičky. Poté přidejte na jemno nakrájenou cibuli a opékejte další 2-3 minuty. Zasypejte paprikou, přidejte rajčatový protlak a větší polovinu vývaru.
Hrnec přikryjte pokličkou a duste na mírném plameni maso do měkka cca hodinu. Postupně přilévejte zbytek vývaru.
Mezitím si připravíme knedlíky dle tohoto receptu:
🌾OVESNÉ KNEDLIKY pro dva 🌾
•170g jemných vloček
•150g bílého jogurtu
•špetka soli
•bylinky
•2 vejce
•1 bílek
Vypracovat těsto, navlhčenými dlaněmi tvoříme knedlíky a vaříme v osolené vroucí vodě cca 10 minut. Po uvaření rozpůlíme nebo nakrájíme na plátky a je hotovo.
Jakmile je guláš hotový, nastrouháme do něj česnek, přimícháme majoránku a dochutíme solí a pepřem.
No a jako správní Češi si jej dáme s cibulí a knedlíkem! 🙂
Žádné komentáře