Hovězí guláš s domácím knedlíkem

Hovězí guláš s domácím knedlíkem

🌶 HOVĚZÍ GULÁŠ S DOMÁCÍM KNEDLÍKEM pro dva🌶

•250g hovězího zadního

•1 cibule

•lžíce oleje

•lžíce rajčatového protlaku

•400-500ml vývaru

•necelá lžíce sladké červené papriky

•lžička majoránky

•2 stroužky česneku

•sůl, pepř

 

V hrnci rozehřejte olej a cca 5 minut restujte maso nakrájené na kostičky. Poté přidejte na jemno nakrájenou cibuli a opékejte další 2-3 minuty. Zasypejte paprikou, přidejte rajčatový protlak a větší polovinu vývaru.

Hrnec přikryjte pokličkou a duste na mírném plameni maso do měkka cca hodinu. Postupně přilévejte zbytek vývaru.

Mezitím si připravíme knedlíky dle tohoto receptu:

🌾OVESNÉ KNEDLIKY pro dva 🌾

•170g jemných vloček
•150g bílého jogurtu
•špetka soli
•bylinky
•2 vejce
•1 bílek

Vypracovat těsto, navlhčenými dlaněmi tvoříme knedlíky a vaříme v osolené vroucí vodě cca 10 minut. Po uvaření rozpůlíme nebo nakrájíme na plátky a je hotovo.

Jakmile je guláš hotový, nastrouháme do něj česnek, přimícháme majoránku a dochutíme solí a pepřem.

No a jako správní Češi si jej dáme s cibulí a knedlíkem! 🙂

 

Žádné komentáře

Vložte komentář