Grilované kuře po řecku

Grilované kuře po řecku

🍗GRILOVANÉ KUŘE NA ŘECKÝ ZPŮSOB🍗

•1 celé kuře

•sušené oregáno

•sůl, pepř

•olivový olej

•citronová šťáva

 

Kuře položíme zády na podložku a nařízneme na půl, zadní část by měla zůstat nepřeřezaná. Poté kuře rozevřeme, bohatě posypeme oregánem, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený gril. Fígl je v tom, mít oheň opravdu v plné síle.

Kuře dáme do kovového držáku na grilování a položíme na gril. Kuře by jste měli otáčet cca co 4 minuty, v držáku je to raz dva. Opékáte 20-30 minut, záleží na jeho velikosti.

Řeci takto hotové kuře položí na prkénko a sekáčkem rozdělí na čtyři části. Já jsem neřecky použila nůž 🙂 Poté zakapejte olivovým olejem a šťávou z celého citronu.  Té se opravdu nebojte, dodá kuřeti perfektní chuť!

Super na posezení s rodinou/přáteli k obědu nebo večeři.

Žádné komentáře

Vložte komentář