Domácí pečivo bez kynutí

Domácí pečivo bez kynutí

🥖DOMÁCÍ PEČIVO🥖

•300g bílého jogurtu
•300-350g mouky (dala jsem půl na půl žitnou a špaldovou, obě celozrnné)
•2 lžičky prášku do pečiva
•1 lžíce oleje
•sůl
•bylinky a semínka dle chuti (nemusí být, ale dodají skvělou chuť navíc)

V misce smícháme olej a jogurt do hladké konzistence. Přidáme mouku a prášek do pečiva, sůl, bylinky, semínka. Vypracujeme lehce lepivé těsto.
No a pak uz si jen hrajete s tvary-ty moje můžete vidět na fotce.
Potírat můžete a nemusíte. Ale doporučuji, protože jíme i očima!

Máte několik možností:
✔️Potření vejcem se špetkou soli a lžící vody=zlatavá lesklá kůrka
✔️Potření mlékem=kůrka zezlátne
✔️Potření slanou vodou=lesklá a křupavá kůrka
✔️Olivový olej=vůně po olivách a lesk

Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.

Žádné komentáře

Vložte komentář