Domácí hamburger

Domácí hamburger

🍔KUŘECÍ HAMBURGER🍔 (4 porce)

Na burger:

•400g kuřecího mletého masa

•1 vejce

•lžíce jemných ovesných vloček

•šťáva z půlky citrónu

•kůra z půlky citrónu

•lžička hořčice

•čerstve mletý pepř, troška soli

•menší hrst nasekané pažitky (nebo jiných bylinek) – nemusí být

•lžíce studené vody

 

V míse vyšleháme vejce, přidáme vločky, bylinky, kůru a šťávu z citrónu, hořčici, lžíci studené vody, mleté maso, sůl a pepř.

Ze směsi tvarujeme 4 stejně velké placky, které dáme na plech vystlaný pečícím papírem. Zatím péct nedávejte, to uděláte až spolu s bulkami.

 

Na bulky:

•300g bílého jogurtu

•300-350g celozrnné mouky (dala jsem špaldovou, ale rozumí si i půl na půl s žitnou)

•2 lžičky prášku do pečiva

• 1 lžíce oleje

•sůl

•bylinky a semínka dle chuti (nemusí být, ale dodají skvělou chuť navíc).

 

V misce smícháme olej a jogurt do hladké konzistence. Přidáme mouku a prášek do pečiva, sůl, bylinky, semínka. Vypracujeme lehce lepivé těsto. Z těsta vytvarujeme 4 podobně velké bulky. Vršek bulek rozřízneme do kříže cca 2mm hluboko a potřeme rozkvedlaným vajíčkem (tento krok můžete udělat ještě před burgery a zbytek vejce použít potom do nich).

Bulky poklademe na plech a pečeme spolu s masem v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35-45 minut.

 

Na dip:

•lžíce hustého bílého jogurtu (Skyr/Milko…)

•lžička hořčice

•troška citronové šťávy

•kapka kvalitního olivového oleje

•sekané bylinky

•sůl, pepř

 

Na plnění burgerů:

•polníček/rukola/směs salátů

•plátky rajčat

•plátkový sýr se sníženým obsahem tuku

 

No a potom už si hrajete. Bulku rozříznout (nebojte se to udělat za tepla), potřít dipem, dát maso, rajče, salát, přiklopit a pak už jenom poslouchat, jak úžasné jídlo jste vytvořili 🙂

 

 

1 Comment
  • Lucie Szwanczarová
    Zvěřejněno: 09:13h, 16 ledna Odpovědět

    Mňamka 😋😉

Vložte komentář