Carbonara alá Marcela

Carbonara alá Marcela

🍝CARBONARA ALÁ MARCELA🍝 pro dva:

•60g parmské šunky nebo 100g vysokoprocentní kuřecí/krůtí
•4 stroužky česneku
•160g mraženého/čerstvého hrášku
•2 vejce
•100ml smetany 12% tuku
•sůl, pepř
•parmazán na posypání
•celozrnné špagety

Šunku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a opékáme na větší nepřilnavé pánvi. Po chvilce dáme na pánev prohřát hrášek a zamícháme. Poté ke směsi přidáme uvařené těstoviny a zalijeme je rozšlehaným vajíčkem se smetanou, solí a pepřem. Půl minutu prohříváme a odstavíme z plotny. Vejce by měly být „zdrclá“, ale omáčka tekutější tak, jak znáte z restaurace. Posypeme parmazánem a můžeme servírovat.

Žádné komentáře

Vložte komentář