Bramboráky s krůtím masem

Bramboráky s krůtím masem

🍴BRAMBORÁKY S KRŮTÍM MASEM🍴

•250g syrových brambor (nastrouhat a vymačkat vodu)

• 1 vejce, celozrnná mouka na zasypání a dosažení správné konzistence (cca 1 lžíce)

•2 stroužky česneku, sůl, pepř, oregano dle chuti

Na směs:

•80g krůtích prsou na kousky

•50g cibule

•100g papriky

•20g mrkvičky

Nebo jiná směs zeleniny dle sebe.

Vše spolu orestovat na lžičce řepkového oleje. Poté podlít troškou vody, přidat lžičku kečupu, hořčice, sojovky, koření dle chuti (nezapočítává se).

Pokud je směs tekutá, zaprášit troškou celozrnné mouky.

Bramboráky opékáme do zlatova na pečícím papíru v troubě nebo na nepřilnavé pánvi na sucho.

 

Na večeři bych udělala bramboráků polovinu a dala více masové směsi.

 

Žádné komentáře

Vložte komentář