Trhanec

Trhanec

 

TRHANEC (2 porce)

 

•70g vloček pomletých na mouku

•100g celozrnné mouky

•2 vejce

•200ml mléka

•50ml perlivé minerální vody

•plátek másla

•hrst rozinek

•půlka prášku do pečiva

•špetka sody

•stévie/med dle chuti

 

K podávání:

•140g Skyr/Milko jogurtu

•borůvky

•2 lžičky medu

 

Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme v tuhý sníh.

Smícháme zbylé ingredience, na závěr vmícháme sníh a vytvoříme těsto.

Na pánvi si rozpálíme máslo a nalijeme polovinu směsi. Přikryjeme pokličkou, dokud nezačne mít povrch bublinky v těstě. Poté otočíme a dopečeme. Natrháme na talíř.

2. polovinu připravíme stejně.

Podáváme s polovinou jogurtu, borůvkami nebo jiným oblíbeným ovocem a zakapeme lžičkou medu.

Žádné komentáře

Vložte komentář