06 Úno Svěží cheesecake s přelivem
SVĚŽÍ CHEESECAKE S PŘELIVEM Z LESNÍHO OVOCE
Korpus:
•300g jemně mletých ovesných vloček
•70g kokosového oleje nebo másla
•1 vejce
•30g medu/čekankového sirupu
•špetka soli
Náplň:
•2 zralé banány (čím zralejší, tím sladší chuť budete mít)
•šťáva a kůra z jednoho citronu
•250g ricotty
•2 odtučněné tvarohy
•4 vejce
•2 lžíce kukuřičného škrobu
•stévie/med/čekankový sirup
K servírování na přeliv:
• mražené lesní ovoce/maliny/borůvky
V míse smícháme vločky, máslo/olej, med, špetku soli a vejce. Vytvoříme tuhé těsto, které rozvnoměrně rozprostřeme do dortové hormy o průměru 20 cm (ta menší). Formu jsem vystlala pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 15 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Banány rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi, poté náplň nalijeme na upečenou krustu a pečeme na stejnou teplotu cca 45 minut. Potom už jen necháme pořádně vychladit a máme hotovo! Doporučuji podávat s přelivem, kyselá chuť se sladkou je božská kombinace. Ale skvěle chutná i bez!
Super na snídani, svačinku nebo ke kávičče 🙂
Žádné komentáře