Svěží cheesecake s přelivem

Svěží cheesecake s přelivem

 

🍰SVĚŽÍ CHEESECAKE S PŘELIVEM Z LESNÍHO OVOCE🍰

 

Korpus:

•300g jemně mletých ovesných vloček

•70g kokosového oleje nebo másla

•1 vejce

•30g medu/čekankového sirupu

•špetka soli

 

Náplň:

•2 zralé banány (čím zralejší, tím sladší chuť budete mít)

•šťáva a kůra z jednoho citronu

•250g ricotty

•2 odtučněné tvarohy

•4 vejce

•2 lžíce kukuřičného škrobu

•stévie/med/čekankový sirup

 

K servírování na přeliv:

• mražené lesní ovoce/maliny/borůvky

 

V míse smícháme vločky, máslo/olej, med, špetku soli a vejce. Vytvoříme tuhé těsto, které rozvnoměrně rozprostřeme do dortové hormy o průměru 20 cm (ta menší). Formu jsem vystlala pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 15 minut.

Mezitím si připravíme náplň. Banány rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi, poté náplň nalijeme na upečenou krustu a pečeme na stejnou teplotu cca 45 minut. Potom už jen necháme pořádně vychladit a máme hotovo! Doporučuji podávat s  přelivem, kyselá chuť se sladkou je božská kombinace. Ale skvěle chutná i bez!

 

Super na snídani, svačinku nebo ke kávičče 🙂

 

 

Žádné komentáře

Vložte komentář