Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

 

🐌KYNUTÍ SKOŘICOVÍ ŠNECI🐌

 

Na těsto:

 

•200 ml mléka

•50 g kokosového oleje

•1 kostka droždí

•1 lžíce třtinového cukru

•1/2 lžičky soli

•330-350 g hladké celozrnné špaldové mouky

•stévie na přislazení těsta (lze vynechat, pokud máte sladší marmeládu, nebo nahradit medem či čekankovým sirupem)

 

Na náplň:

 

•150 g oříškového nedoslazovaného másla (použila jsem arašídové)

•100 g domácí marmelády (já použila borůvkovou, co jsem dostala jako dárek-díky, Ivi! 💙)

•skořice

Mléko prohřejeme s olejem, aby se roztopil. Přidáme cukr, zamícháme.
Směs nalijeme do velké mísy a necháme maličko vychladnout. Ideální teplota pro přidání droždí je vlažná. Nadrobíme droždí, přikryjeme fólií a necháme 15 minut vzejít kvásek. Poté přidáme sůl a zamícháme.
Do hotového kvásku přisypáváme postupně mouku, těsto zpracováváme průběžně. Přisypáváme mouku, dokud se těsto nepřestane lepit, mě to vyšlo na 350g.
Vypracujeme bochánek, přikryjeme opět fólií a necháme kynout alespoň hodinu na teplejším místě. Objem by se měl zdvojnásobit.
Vykynuté těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu do obdélníkového tvaru.
Poté jej potřeme oříškovým máslem, domácí marmeládou, zasypeme skořicí, zarolujeme a nakrájíme na šneky na šířku cca 5cm.
Šneky vyskládáme do menšího pekáčku vystlaného pečícím papírem, potřeme je lehce kokosovým olejem a necháme ještě 15 minut kynout.
Pečeme na 175 stupňů cca 30 miut.
Tip: Místo oříškového másla můžete použít vlašské či jiné ořechy rozmělněné s trochou kokosového oleje.
2 Komentáře
  • Michaela Dvorská
    Zvěřejněno: 22:40h, 25 listopadu Odpovědět

    Tak tohle mě hodně láká. Klasické skořicove šneky mám moc ráda. Akorát nemám kokosovy olej… 😕
    zato spoustu 100% mandlového másla a domácí marmelady 😊

    • Marcela
      Zvěřejněno: 18:48h, 26 listopadu Odpovědět

      Miši tak dokoupit a jdeme do nich! 🙂

Vložte komentář