Skořicová roláda s tvarohem

Skořicová roláda s tvarohem

 

🌸SKOŘICOVÁ ROLÁDA S TVAROHEM🌸 (5 porcí)

.

•50g celozrnné špaldové mouky

•3 vejce

•40-50ml mléka

•2 lžíce vanilkového pudinkového prášku

•6g prášku do pečiva bez fosfátů

•sladidlo (med/čekankový sirup/stévie/březový, kokosový cukr…) dle sebe

•špetka soli

•vanička tvarohu

•šťáva z půlky citronu

•skořice

.

Bílky vyšleháme zvlášť, se špetkou soli, do tuhého sněhu.

Do sněhu zapracujeme postupně mouku, žloutky, pudink, mléko, sladidlo, prášek do pečiva a skořici.

Vytvoříme tekutější těsto.

Těsto vylijeme na střed plechu vystlaný pečícím papírem a rozprostřeme do obdelníhového tvaru, aby šla potom roláda hezky zabalit.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 8-10 minut.

 

Mezitím si připravíme krém vyšleháním tvarohu se sladidlem a citronovou šťávou.

 

Roládu opatrně sejmeme z papíru, potřeme krémem a zabalíme. Zbytek krému použijeme na potření zvenčí. Na závěr zasypeme skořicí. Doporučuji vychladit.

 

Dobrou chuť!

 

 

No Comments

Post A Comment