Perníkový dortík s ricottovo-tvarohovým krémem

Perníkový dortík s ricottovo-tvarohovým krémem

 

🍫🌱 PERNÍKOVÝ DORTÍK S RICOTTOVO TVAROHOVÝM KRÉMEM, BORŮVKAMI A ČOKOLÁDOU🍫🌱

 

Na těsto:

•300g špaldové mouky

•2 vejce

•2 střední červená jablka

• 300ml mléka

•20g holandského kakaa se sníženým obsahem tuku

•4 lžíce oleje

•špetka strouhaného muškátového ořísku

•2 lžíce skořice

•1 kypřící prášek do perníku

•tekutá stévie dle požadované sladkosti nebo med

 

Na krém:

•1 tvaroh

•1 ricotta

•50-100g borůvek – je na Vás

•lžíce medu

 

Na polevu:

100g vysokoprocentní čokošky rozpustit ve vodní lázni a rozředit vodou do tekuta

 

Nejdříve si nastrouháme jablíčka. Potom přidáme tekuté ingredience, nakonec zapracujeme všechny ostatní.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 50 minut (ozkoušejte špejlí).

Dáme vychladnout a jdeme na krém.

Vyšleháme tvaroh, ricottu, dosladíme, na závěr zapracujeme borůvky. Poté natřeme na korpus.

Přelijeme rozpuštěnou čokoládou, dáme do lednice pořádně vychladit a na snídani si dopřejeme 1/8 z dortíku 🙂

 

Žádné komentáře

Vložte komentář