Mramorová buchta

Mramorová buchta

 

🌱MRAMOROVÁ BUCHTA (bezlepek i lepek verze)🌱

 

•200g pohankové mouky (bezlepek) NEBO špaldové celozrnné

•20g holandského kakaa

•4 vejce

•60ml roztopeného kokosového oleje

•200ml mléka

•balení čerstvého sýra (Lučina Linie, Cream Spread 8% Lidl…)

•vanička tvarohu

•2 lžičky prášku do pečiva

•lžička vanilkového extraktu (nemusí být)

•špetka soli

•stévie/med/čekankový sirup/březový cukr – co uznáte za vhodné nebo najdete doma 🙂

 

Čerstvý sýr vyšleháme společně s tvarohem a sladidlem. Dáme stranou.

V míse smícháme všechny ostatní ingredience a vytvoříme lité těsto. Těsto dáme do formy o velikosti 30×30 (může být i větší dortová). Světlý krém potom klademe lžící na těsto, poté vytvoříme nožem mozaiku.

Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 stupňů cca 40 minut (ozkoušejte špejlí).

 

Žádné komentáře

Vložte komentář