20 Bře Mramorová buchta
MRAMOROVÁ BUCHTA (bezlepek i lepek verze)
•200g pohankové mouky (bezlepek) NEBO špaldové celozrnné
•20g holandského kakaa
•4 vejce
•60ml roztopeného kokosového oleje
•200ml mléka
•balení čerstvého sýra (Lučina Linie, Cream Spread 8% Lidl…)
•vanička tvarohu
•2 lžičky prášku do pečiva
•lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
•špetka soli
•stévie/med/čekankový sirup/březový cukr – co uznáte za vhodné nebo najdete doma 🙂
Čerstvý sýr vyšleháme společně s tvarohem a sladidlem. Dáme stranou.
V míse smícháme všechny ostatní ingredience a vytvoříme lité těsto. Těsto dáme do formy o velikosti 30×30 (může být i větší dortová). Světlý krém potom klademe lžící na těsto, poté vytvoříme nožem mozaiku.
Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 stupňů cca 40 minut (ozkoušejte špejlí).
Žádné komentáře