Kynutý tvarohový koláč s goji

Kynutý tvarohový koláč s goji

🥧🥧KYNUTÝ KOLÁČ S GOJI 2ks🥧🥧

-kvůli vejcům dávám recept kompletní, koláče budete mít dva, ale garantuju Vám, že budete rádi, protože se po nich zapráší! 🙂

Tip.: Druhou náplň si udělejte dle sebe, můžete vyměnit goji například za rozinky nebo jiné oblíbené ovoce.

•250g celozrnné špaldové mouky
•100g žitné mouky
•60g másla
•150ml mléka
•2 žloutky
•1 lžička cukru
•stévie/med dle sebe, záleží, jak chcete těsto sladké
•půl kostky kvasnic
•špetka soli

Nátěrka:
•2 tvarohy
•1 žloutek
•stévie/med
•4x hrst goji

Drobenka:
•50g jemných ovesných vloček
•lžíce másla
•lžíce medu

Do hrnku odlijeme polovinu vlažného mléka, přidáme jednu lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek.
Zatím si utřeme máslo se žloutky a sladidlem. K tomu přilijeme kvásek a přidáme zbytek mléka, špetku soli a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout.
Mezitím si připravíme drobenku tak, že smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme, až se začnou drobit.
Z měkkého tvarohu, sladidla a rozinek vytvoříme náplň. Koláče budete mít dva, takže doporučuji každou jinou. Druhou půlku jsem dělala s borůvkami, takže půlku odeberte a hrajte si dle vlastní fantazie.
Vykynuté těsto rozdělíme napůl a bochánky necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté z nich tvoříme placky, rozprostírala jsem je do formy a nechala malinko vyšsí okraje.
Potom nahoru rozetřeme náplň a nakonec posypeme drobenkou. Pozor! Goji přidejte až na posledních 10 minut, aby Vám nezčernalo!
Pečeme na 180 stupňů cca hodinku.
Druhý si naplňte tím, co máte rádi.

Žádné komentáře

Vložte komentář