Hruškový koláč

Hruškový koláč

🍐PEAR PIE🍐

•200g celozrnné mouky (já dala mix špaldové a trošku pohankové)
•3 vejce
•3 střední hrušky
•100-150ml vody
•150g kefíru nebo podmáslí
•1 a půl lžíce perníkového koření
•1 lžíce prášku do pečiva
•stévie nebo 4 lžíce medu

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, kefír/podmáslí, vodu (100ml), sladidlo a žloutky. Vytvoříme hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidáme ještě 50 ml vody. Poté do těsta vmícháme na kousky nakrájené hrušky a vyšlehaný sníh z bílků. Na vršek jsem ještě dala plátky hrušek a hrstičku vloček jako posyp. Pečeme cca 45-55 minut na 180 stupňů. Ozkoušejte špejlí.

Žádné komentáře

Vložte komentář