Frgál s tvarohem a borůvkami

Frgál s tvarohem a borůvkami

✨TVAROHOVO BORŮVKOVÝ FRGÁL✨

Těsto:
– dala jsem i kousek bílé mouky, ale množství je to zanedbatelné + 1 lžíci cukru, aby vzešel kvásek

•50g polohrubé mouky
•200g celozrnné špaldové mouky
•100g žitné mouky
•60g másla
•150ml mléka
•2 žloutky
•1 vanilkový cukr
•stévie/med
•půl kostky kvasnic
•špetka soli

Nátěrka:
•2 tvarohy
•1 žloutek
•stévie/med
•hrst rozinek naložených předem v rumu
•borůvky

Drobenka:
•50g jemných ovesných vloček
•lžíce másla
•lžíce medu

Do hrnku odlijeme polovinu vlažného mléka, přidáme jednu lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek.
Zatím si utřeme máslo se žloutky a sladidlem. K tomu přilijeme kvásek a přidáme zbytek mléka, špetku soli a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout.
Mezitím si připravíme drobenku tak, že smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme, až se začnou drobit.
Z měkkého tvarohu, sladidla a rozinek vytvoříme náplň. Frgály budete mít dva, takže doporučuji každou jinou. Já odebrala půlku a dala jsem rozinky. Druhou půlku jsem dělala s mákem.
Vykynuté těsto rozdělíme napůl a bochánky necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté z nich tvoříme placky, rozprostírala jsem je do formy a nechala malinko vyšsí okraje.
Potom nahoru rozetřeme náplň, já dodala borůvky a nakonec posypeme drobenkou.
Pečeme na 180 stupňů cca hodinku.
Druhý si naplňte tím, co máte rádi.

Žádné komentáře

Vložte komentář