Cuketová buchta

Cuketová buchta

🥒CUKETOVÁ BUCHTA S TVAROHOVÝM KRÉMEM🥒

•150g pomletých ovesných vloček na mouku

•100g špaldové celozrnné mouky

•2 vejce

•100ml mléka

•70g rozpuštěného másla

•1 střední cuketa

•tuk na vymazání formy

•půl lžíce kypřícího prášku + špetka soli

•stévie/med

 

Na krém:

•2 vaničky tvarohu

•1 Lučina Linie

•vanilka

•stévie/lžíce medu

 

Mouku, namleté vločky, prášek do pečiva a špetku soli smícháme v míse dohromady. Vedle si vyšleháme vejce s máslem a sladidlem. Cukteru nastrouháme na jemno a vymačkáme přebytečnou vodu. Vše smícháme dohromady a přidáme mléko.

Vytvoříme těsto, které vylijeme do pečící formy (klidně použijte i menší dortovou, buchta bude vyšší).

Pečeme v ředehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut.

Mezitím si připravíme krém vyšleháním všechn ingrediencí na něj do hladka. Jakmile je korpus vychladlý, potřeme krémem a můžeme dozdobit ovocem. Skvěle chutná buchta krásně vychlazená, ideálně přes noc v lednici.

 

Jelikož je tenhle recept opravdu lehunký, můžete si kousek buchty bez výčitek dopřát i k odpolední svačince! 🙂

Žádné komentáře

Vložte komentář