
06 Srp Cuketová buchta
🥒CUKETOVÁ BUCHTA S TVAROHOVÝM KRÉMEM🥒
•150g pomletých ovesných vloček na mouku
•100g špaldové celozrnné mouky
•2 vejce
•100ml mléka
•70g rozpuštěného másla
•1 střední cuketa
•tuk na vymazání formy
•půl lžíce kypřícího prášku + špetka soli
•stévie/med
Na krém:
•2 vaničky tvarohu
•1 Lučina Linie
•vanilka
•stévie/lžíce medu
Mouku, namleté vločky, prášek do pečiva a špetku soli smícháme v míse dohromady. Vedle si vyšleháme vejce s máslem a sladidlem. Cukteru nastrouháme na jemno a vymačkáme přebytečnou vodu. Vše smícháme dohromady a přidáme mléko.
Vytvoříme těsto, které vylijeme do pečící formy (klidně použijte i menší dortovou, buchta bude vyšší).
Pečeme v ředehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut.
Mezitím si připravíme krém vyšleháním všechn ingrediencí na něj do hladka. Jakmile je korpus vychladlý, potřeme krémem a můžeme dozdobit ovocem. Skvěle chutná buchta krásně vychlazená, ideálně přes noc v lednici.
Jelikož je tenhle recept opravdu lehunký, můžete si kousek buchty bez výčitek dopřát i k odpolední svačince! 🙂
Žádné komentáře