12 Říj Čokoládový perník
ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK SYPANÝ KOKOSEM
(menší forma, na velký plech si vynásobte ingredience x2)
•hrnek celozrnné špaldové mouky
•půl hrnku mléka
•čtvrt hrnku kokosového oleje
•1 vejce
•1 lžíce Holandského kakaa
•stévie/med
•půl kypřícího prášku do perníku
•na špičku nože perníkového koření
Na polevu:
•80g vysokoprocentní kvalitní čokolády
•voda
•sypaný kokos
Nejdříve v míse smícháme sypké ingredience, poté zapracujeme zbylé. Těsto vylijeme do menší formy a pečeme na 170 stupňů cca půl hodiny. Ozkoušejte špejlí.
Jakmile je perník propečený, vytáhneme z trouby a jdeme na polevu.
Do menšího kastrůlku dáme keramickou misku a kastrůlek naplníme vodou. Přivedeme k varu. Do misky nalámeme čokoládu, přidáme 2-3 lžíce horké vody a mícháme do hladké konzistence. Poté rozpuštěnou čokoládou potřeme korpus, zasypeme kokosem a máme hotovo! 🙂
Kateřina Přibylová
Zvěřejněno: 19:39h, 16 říjnaVelmi se mi líbí vaše recepty, jen se chci zeptat co byste dala místo špaldové mouky když jsme celiaci? Děkuji
Marcela
Zvěřejněno: 20:20h, 16 říjnaDobrý den Katy,
děkuji 🙂
Nahraďte pohankovou moukou například, skvěle se k perníku hodí. Gramáž dodržte stejnou.
Přeji, ať chutná 🙂
Marcela
Kateřina Přibylová
Zvěřejněno: 09:51h, 17 říjnaDěkuji mockrát 🙂
Tereza Bendová
Zvěřejněno: 14:07h, 01 listopaduVýborný perník, děti už jiný ani nechtějí 🙂
Marcela
Zvěřejněno: 16:42h, 01 listopaduTo je pro mě velká pocta, děkuji! 🙂
Jana Lánská
Zvěřejněno: 10:20h, 14 listopaduDobrý den, recept vypadá skvěle. Můžete mi prosím poradit kolik asi toho medu na menší formu? Děkuji.
Marcela
Zvěřejněno: 17:04h, 14 listopaduDobrý den Jani,
myslím, že 80g postačí 🙂