Čokoládový perník

Čokoládový perník

🍫ČOKOLÁDOVÝ PERNÍK SYPANÝ KOKOSEM🍫

(menší forma, na velký plech si vynásobte ingredience x2)

 

•hrnek celozrnné špaldové mouky

•půl hrnku mléka

•čtvrt hrnku kokosového oleje

•1 vejce

•1 lžíce Holandského kakaa

•stévie/med

•půl kypřícího prášku do perníku

•na špičku nože perníkového koření

 

Na polevu:

•80g vysokoprocentní kvalitní čokolády

•voda

•sypaný kokos

 

Nejdříve v míse smícháme sypké ingredience, poté zapracujeme zbylé. Těsto vylijeme do menší formy a pečeme na 170 stupňů cca půl hodiny. Ozkoušejte špejlí.

Jakmile je perník propečený, vytáhneme z trouby a jdeme na polevu.

Do menšího kastrůlku dáme keramickou misku a kastrůlek naplníme vodou. Přivedeme k varu. Do misky nalámeme čokoládu, přidáme 2-3 lžíce horké vody a mícháme do hladké konzistence. Poté rozpuštěnou čokoládou potřeme korpus, zasypeme kokosem a máme hotovo! 🙂

7 Komentáře
  • Kateřina Přibylová
    Zvěřejněno: 19:39h, 16 října Odpovědět

    Velmi se mi líbí vaše recepty, jen se chci zeptat co byste dala místo špaldové mouky když jsme celiaci? Děkuji

    • Marcela
      Zvěřejněno: 20:20h, 16 října Odpovědět

      Dobrý den Katy,
      děkuji 🙂
      Nahraďte pohankovou moukou například, skvěle se k perníku hodí. Gramáž dodržte stejnou.
      Přeji, ať chutná 🙂
      Marcela

      • Kateřina Přibylová
        Zvěřejněno: 09:51h, 17 října Odpovědět

        Děkuji mockrát 🙂

  • Tereza Bendová
    Zvěřejněno: 14:07h, 01 listopadu Odpovědět

    Výborný perník, děti už jiný ani nechtějí 🙂

    • Marcela
      Zvěřejněno: 16:42h, 01 listopadu Odpovědět

      To je pro mě velká pocta, děkuji! 🙂

  • Jana Lánská
    Zvěřejněno: 10:20h, 14 listopadu Odpovědět

    Dobrý den, recept vypadá skvěle. Můžete mi prosím poradit kolik asi toho medu na menší formu? Děkuji.

    • Marcela
      Zvěřejněno: 17:04h, 14 listopadu Odpovědět

      Dobrý den Jani,
      myslím, že 80g postačí 🙂

Vložte komentář