01 Srp Broskvový koláč se skořicí
BROSKVOVÝ KOLÁČ SE SKOŘICÍ
Na těsto:
•hrnek celozrnné špaldové mouky
•hrst jemně mletých vloček
•150g jogurtu
•1 vejce
•50g másla
•stévie nebo 2 lžíce medu
•50 ml mléka
•půl lžičky kypřícího prášku
•špetka sody
•špetka soli
Náplň:
•1 tvaroh
•stévie/med
•2 lžíce mléka
•3 velké krájené broskve
•skořice
Nejdříve vypracujeme těsto ze všech uvedených ingrediencí. Těsto přeneseme do koláčové formy, roztáhneme po dně formy a přizdvihneme okraje. Pokud se těsto lepí, navlhčíme si dlaně.
Poté vyšleháme tvaroh s mlékem, sladidlem a dáme na korpus. Zaskládáme broskvemi a zasypeme skořicí.
Pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Okraje musí být zlatavé. Doporučuji pořádně vychladit!
6 porcí z koláče na snídani, 8 porcí na svačinu 🙂
Žádné komentáře