Přehnaná kontrola

Přehnaná kontrola

Tak jo! Sice jsem se zařekla, že tady NIKDY nebudu odhalovat části svého těla, ale dneska na kitu jdem měla premýšlivou a řekla jsem si, že se o svoje myšlenky s váma podělím 😉
Za necelý týden to budou 3 měsíce, co jsem mimo ČR. Za tu dobu jsem spolupracovala a stále spolupracuji s hromadou z vás. V dotazníku, který posílám k vyplnění pro zahájení spolupráce se vždy ptám, jaká je vaše nutriční historie abych věděla, čím si vaše tělo prošlo. Nemyslete si, ani já nepatřím mezi Ty, co můžou sníst všechno, co potkají a vypadají jakž takž. Asi jsem při tom rozdávání nestála v první radě. Moje nejvyšší váha byla o 15 kg více, než mám teď, taky jsem se dokázala pěkně vypapat 🐷Proč to píšu? Protože právě při pročítání dotazníků vidím, kam až jsme ve své snaze za dokonalým tělem schopny zajít. Sama jsem toho zkusila hodně – ketodiety, jen ovoce a zeleninu, nejíst přílohy, krabičkový diety (nastavený pod bazál!!!), kdy jsem jedla 5000kJ a myslela si, že trvale zhubnu! Tukožroutský polívky (díky Mami ), vynechávaní večeří, zázračné hubnoucí pilulky a čaje, dělená strava, přemíra sportu, sacharidový vlny…Jojo, i já se hledala! Než jsem pochopila a před pěti lety začala dělat všechno jinak.
ŽÁDNÁ CESTA, Kdy si něco zakazujeme nebo na sílu odpíráme, nemůže vydržet na pořád.
A potom přichází selhání a zklamání.
Já to měla stejně. Stokrát jsem začínala znova a stokrát selhala, až jsem pochopila, že zákazy a omezování sama sebe, nejsou nic pro mě!
A protože jsem zjistila, že všechno tohle trápení je naprosto ZBYTEČNÉ, praštila jsem se svým stávajícím zaměstnáním a rozhodla se tuhle cestu bez složitostí učit ostatní. Otevřela jsem si poradnu a začala vést skupinové lekce na plno. A tak mě tady teď máte! Kvůli své zálibě v cestování jsem se naučila lidem pomáhat na dálku formou jídelníčků on-line 📧 Tolik příběhů, přeměn a přátel jsem mezi vámi našla…
A teď mě čeká návrat do ČR! Jak jak se těším! Na naši krajnu, jídlo, rodinu a kamarády!
Upřímně, když jsem odjížděla, říkala jsem si -„snad se nevratím jako koule“!
Režim tady byl fakt volný, hodně jíme po restauracích, dám si zmrzku, sem tam pivko, skleničku vína (jo, ani já nejsem svatá, ale úplně normální baba, která na pláži při natažené ruce s vychlazeným pivem neřekne NE) a celozrnné pečivo tady téměř neznaj…to bylo strachu! A výsledek? Myslím, že na ten uvolněnej režim ještě celkem dobrý!
Moje tělo je prostě SPOKOJENÉ. Protože jím alespoň pravidelně, z větší části kvalitně a hlavně DOSTATEČNĚ, nemá tendenci si u nějakého toho hříšku dělat zásoby, protože mu nic nechybí. Jo, až tak lehký to je! Za to když jsem držela nesmyslné diety a omezovala jsem se, jakmile jsem „ujela“, tělo hned ukládalo do zásob (dává mi málo, teď mám víc, tak si to schovám zase na tu dobu, kdy bude lakomá) – hubnutí, nabírání, výčitky, únava, nespokojenost, chutě na sladké, nájezdy na ledničku! Poznáváte to?
Teď? Jídelníček bez počítání kalorií (odhadem si troufnu říct, že nikdy nejím POD 9000kJ! V mém jídelníčku jsou z 50ti procent sacharidy (světe div se!), jím čistě, racionálně, v Řecku cíleně cvičím POUZE půl hodinky denně (kardio, HIIT, Tabata, workout), z doplňků užívám jen křemelinu a BCAA a to mi stačí.
Prostě Easy peasy!

Proto moje rada? Nebojte se kvalitně a dostatečně jíst, zbytečně si svůj život nekomplikujte přemýšlením nad tím, co se stane z kopečku zmrzliny navíc, starejte se o sebe s láskou, nikoliv s posedlostí z kontroly sebe sama, to nikam nevede.
Vím, o čem mluvím-já se vysvobodila a není lepšího pocitu🕊A to se snažím naučit i vás, dělím se tu s vámi o jídla, která si dopřávám a kdo sleduje pozorně ví, že je to jízda plná skvělého jídla .

 

Žádné komentáře

Vložte komentář