 
						01 Čvc Grilované kuře po řecku
 GRILOVANÉ KUŘE NA ŘECKÝ ZPŮSOB
GRILOVANÉ KUŘE NA ŘECKÝ ZPŮSOB
•1 celé kuře
•sušené oregáno
•sůl, pepř
•olivový olej
•citronová šťáva
Kuře položíme zády na podložku a nařízneme na půl, zadní část by měla zůstat nepřeřezaná. Poté kuře rozevřeme, bohatě posypeme oregánem, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený gril. Fígl je v tom, mít oheň opravdu v plné síle.
Kuře dáme do kovového držáku na grilování a položíme na gril. Kuře by jste měli otáčet cca co 4 minuty, v držáku je to raz dva. Opékáte 20-30 minut, záleží na jeho velikosti.
Řeci takto hotové kuře položí na prkénko a sekáčkem rozdělí na čtyři části. Já jsem neřecky použila nůž 🙂 Poté zakapejte olivovým olejem a šťávou z celého citronu. Té se opravdu nebojte, dodá kuřeti perfektní chuť!
Super na posezení s rodinou/přáteli k obědu nebo večeři.
 
 			  
 			 
Žádné komentáře